top of page

TOTAL MAKEOVER

Total makeover er et program som består av 6 deler. Den komplette pakken gir det mest optimale resultatet. Du kan fritt bestille og kombinere delene i programmet etter eget ønske og behov. For å lese mer om hver fase i programmet, trykker du på knappene eller menyen.

Finn din stil

- Don't be the same, be better! 

 

Som style coach kan jeg hjelpe deg i gang slik at din personlighet blir fremhevet og kommer til uttrykk i din klesstil. Det handler om å finne de plaggene som gir deg den rette spenning og kontrast, og samtidig fremhever personligheten din!

 

Etter en intervjurunde og garderobesjekk er du blitt guidet gjennom de 6 stilkjernene: Klassisk, enkel, avslappet, bohem, rå og feminin. Sammen har vi sett på hva du liker av farger, mønster, materialer, stiltyper, accessories og hår / makeup.

 

William Shakespare har sagt:
- Vi vet hvem vi er, men ikke hva vi kan være.
Min jobb blir å hjelpe deg på vei, slik at den du er, din personlighet, kommer til uttrykk i måten du kler deg på og viser hva du er. Det vil få deg til å føle deg fantastisk. 

 

 

 

KLASSISK KJERNE - (elegant og stilrent)

 

Hvem sammenligner du din stil med? Er det slik at din klesstil har sammenheng med hva du liker av interiør eller musikk? Hender det at du tråler butikk etter butikk, uten å finne antrekket du leter etter?

 

Den klassiske stilkjernen består av rent basisdesign uten unødvendige detaljer. Faktisk er ofte inspirasjonen hentet fra herretøyet. Fargene er ofte sort, blå, beige og hvit. Tenker du nå at dette virker kjedelig og unisex? Det er det ikke!

 

Eksempler som kan vise den klassiske stilkjernen på en variert og spennende måte er motemerker som InWear, Match, Armani, Jean Paul, Hugo Boss, Filippa K. Match er kjent for sine gode kvaliteter og en tidløs klassisk stil. Her finner du et godt utvalg i drakter, skjorter, kjoler og skjørt. Maritimt er ofte forbundet med et klassisk uttrykk, og dette ser du mye av hos Jean Paul.

 

Stilikon for den klassiske kjernen er Georg Clooney, Jennifer Aniston, Celina Middelfart, og Pia Haraldsen. Mange av oss har elementer fra den klassiske stilen i våre garderober. Spørsmålet er hvor rendyrket stil vi har, eller om vi har litt av hvert innen flere stilarter.

 

«En garderobesjekk med meg vil gi deg overblikk, kunnskap og et redskap for garderobeplanlegging slik at du unngår feilkjøp. Mitt mål er å vise hvordan du med enkle grep både kan føle deg fantastisk og se strålende ut».

Enkle kjennetegn i den klassiske stilen:

 

 • En ren business stil

 • Enkelt design

 • Rette linjer

 • Fargene

 • Nedtonet mønster gjerne med delikat grafisk design, striper eller prikker

Typiske kjennetgen ved den enkle stilen:

 

 • Designede detaljersmå som store.

 • Skarpe snitt

 • Ofte ensfarget 

 • Fravær av bling-bling eller annet som roper 
  på oppmerksomhet

 • Fargene grå, sort og hvit med innslag av andre farger

ENKEL KJERNE (minimalistisk, trendy og underspillet)

 

Kjenner du noen som du beundrer fordi du tenker at de har en tøff stil? Er tøft det samme som rå eller rocka? Kanskje du ikke er helt sikker på hva som er en rå stilkjerne og hva som kjennetegner en enkel stil? Passer stilen uansett alder?

 

Den enkle stilkjernen er minimalistisk og trendy. På samme måte som den klassiske stilkjernen, så unngår den enkle stilkjernen for mye mønster. Ofte ensfarget tøy med flotte overraskende detaljer. Skarpe, grafiske, men dog underspillede. Her er ikke mye som skriker og roper på oppmerksomhet. Tenker du safe og kjedelig? Utvalget i denne stilen er faktisk ren og spennende!

 

Klesmerker som ofte viser til den enkle stilen er Acne, Victoria Beckham, Stellla McCartney, Hugo Boss og Filippa K .

 

 «Er du en type som ønsker mer variasjon og lurer på hvordan du kan «piffe opp» garderoben? Ta gjerne kontakt med meg så kan jeg vise deg hvordan du kan bruke mindre penger på klær, samtidig som du bygger en strørre og mer variert garderobe som er spesialtilpasset deg»!

 

For mange kan klær man bruker i jobb og fritid avgjøre stilen. I dag gjør moter og trender det mulig å mixe de ulike stilene for å gi utrykk for forskjellige roller. Her er det bare å prøve seg frem.

 

Stilikoner som man kan se bruke klær og merker fra den enkle stilen er Victoria Becham, David Becham og Bertine Zetlitz.

 

 

 

 

AVSLAPPET KJERNE (casual, uhøytidelig og behagelig)

 

Er du av typen som har et avslappet forhold til det meste? Eller har du en hektisk hverdag som gjør at klær bare må være behagelig å ha på seg? Liker du myke stoffer, romslige trøyer og litt oversized klær?

 

Den avlappede stilkjernen kan være det som passer best for deg dersom du svarer ja på noen av spørsmålene over. Du kan godt like kroppsnære plagg og samtidig ha en avslappet stil. Da er klærne myke, gjerne med lycra slik at de former seg etter kroppen. Men du er ikke typen til å pynte deg for mye, og voldsomme detaljer brukes ikke.

 

Ditt hovedfokus er behagelig og komfortalbelt, ikke finfølelsen.

Detaljer er tonet ned. De fleste av oss har en mix av klær fra flere stilkjerner, og en avslappet stil lar seg lett røffe opp med et kulere uttrykk dersom man bare endrer litt på detaljene.

 

«Jeg kan hjelpe deg til å finne ut hva som er din stil, og hva du trenger å supplere med for å utvikle ditt eget personlige uttrykk. En prat med meg, garderobesjekk og garderobeplanlegging er det som skal til».

 

Klesmerker som ofte viser til den enkle stilen er Samsøe Samsøe, Rabens Saloner, Mads Nørgaard og Vero Moda. Veldig mange av oss har elementer fra den avslappede kjernen.

 

 

 

Den avslappede stilen kjennetegnes av:

 

 

 • En skjødesløs og praktisk stil

 • Ikke for mange detaljer

 • Hovedfokus på tøyet, deretter på accessories

 • Tøy som ikke strammer, myke og behagelige stoff

 • Behageligheten og ikke for fin følelsen, er hovedfokus på ditt tøyvalg

 • Fargene sort, grå, hvit, brun, beige og army

En bohemsk stil kjennetegnes ved:

 

 • De etniske mønstrene går igjen

 • Mønster, accessories og myke klær lag på lag

 • Løst og livlig design med mye detaljer

 • Kan bruke mye smykker, armbånd, hårpynt, skjerf og annet tilbehør

 • Fargerikt

BOHEM KJERNE (flippet, boho og flower power)

 

Er du av typen som liker film og musikk fra 60- og 70 tallet? Er du familiær med uttrykket flower-power? Når moten var preget av haremsbukser, hadde du da en eller flere i skapet ditt?

 

Den bohemske stilkjernen kjennetegnes ved etnisk design, jungelprint og gjerne flagrende kjoler. Den er perfekt når du vil kle deg i sesongens løse siluett (Costume). Stilen er elsket over hele verden, til og med i Hollywood. Den kjente modellen og stilikonet Jade Jagger, er en av mange kjendiser som har designet for kleskjeden Indiska. Her hjemme kjenner vi godt stilen til skuespiller Mari Maurstad.  Jonny Depp er et stilikon for menn innen denne stilen.

 

«Kanskje du allerede vet at noe mangler eller ikke føles helt riktig, selv om du har flere plagg som stemmer med denne stilen. Jeg vil bare minne deg på at for å forandre noe som er feil eller problematisk, må du gjøre noe annerledes. Hvordan du kan gjøre disse forandringene, er mitt fag. Jeg elsker jobben som style coach og hjelper deg gjerne slik at du kan shoppe smartere»!

 

Klesmerker som ofte viser til den bohemske stilen er CREAM og NOA NOA. Cream er godt kjent for sin myke bohemske karakteristiske look med en fantastisk passform og stort utvalg i kjoler. Her finner du komfortable klær med detaljer og en twist av det etniske med flotte farger og kontraster. NOA NOA er et alternativ der du finner de mer enkle og romantiske elementene. NÜ har et har en avslappet og kul stil med touch av etninsk bohemsk.

RÅ KJERNE - (Kul, litt rocka, stilfull og røff)

 

Vil dine venner og familie beskrive deg som litt rå? Er du komfortabel med materialer som skinn og dongeri? Du er ikke av typen som pynter deg med blonder og perler!

 

Army looken hører til i den rå stilkjernen. Det samme gjør skinn, jeans og jeanslignende materialer. Du er heller ikke fremmed for boots, t-skjorter, skinnjakker, tømmerskjorter og skinnarmbånd. En del av inspirasjon er hentet fra MC-miljøet, musikkbransjen og cowboy-looken. Menn som kjenner seg hjemme i denne stilen, er ikke særlig glad i skjorte med slips eller dress. Man kan dresse seg opp, men aldri mot en stram business stil.

 

Klesmerkene Diesel, G-star, Camilla Stark, Miss Sixty, NÜ og Only kjennetegner mye i den rå stilen. Kjendiser som Lene Nystrøm, Kate Moss, Jokeren og Nike Jay er rå stilbærere.

 

Selv om stilkjernen er lett å kjenne igjen, så er det mye som skal klaffe med snitt, mønster, tilbehør og farger. Utfordringen er at det er lett å kjøre seg fast i ett ensformig spor og glemme variasjon og muligheter.

 

«En garderobesjekk med din personlige style coach er første steg mot garderobeplanlegging og tips til hvordan du kan variere stilen din på en enkel og smart måte. Jeg gir deg shoppingguide med utgangspunkt i din garderobe, slik at du kan dyrke og variere din stil».

 

 

Den rå stilen kjennetegnes av:

 

 • Fargene domineres av sort

 • Detaljer som nagler, kjetting, grove glidelåser og tøffe belter

 • Et design med dyremønster, army look og nasjonale symbol

 • Tilbehør er gjerne store smykker i litt «grovt» design

 • Sko og vesker har gjerne nagler,  eller andre tøffe detaljer

I den feminine stilen finner du:

 

 • Tøy som har et bløtt fint utrykk. Materialer som slike og mohair

 • Delikate detaljer som flotte knapper, stiklinger, blonder og draperinger

 • Stiletter, ballerinasko, glitter og perler

 • Paljetter og mønstre med blomster kan også ha en viss tiltrekningskraft

 

 

FEMININ STILKJERNE - (Kvinnelig, romantisk og fin)

 

Hvem sammenligner du din stil med? Er det slik at din klesstil har sammenheng med hva du liker av interiør eller musikk? Hender det at du tråler butikk etter butikk, uten å finne antrekket du leter etter?

 

Den feminine stilkjernen er lett å kjenne igjen i tøy som har et soft/mykt uttrykk, draperinger, paljetter og bruk av blonder. Blonder har alltid vært i motebildet på både klær og i interiør. Mye av inspirasjonen er hentet fra motebildet fra 20- til 50 tallet som nå stilmessig er omsatt til det 21. århundrede.  Kjendiser som bærer den feminine stilen er Katie Holmes og Kronprinsesse Mary. Begge disse har vært flott avbildet i moteblader i klær fra billigkjeder.

 

Klesmerkene Cloè, Day, (Cream) og Marlene Birger viser ofte frem den feminine stilen.

 

Ingen av disse merkene kan settes i bås som rene feminine trendsettere. Likevel er dette merker der du alltid vil finne klær som passer denne stilen og samtidig gjør det mulig å utforske mot andre stilarter som det bohemske, enkle og mer avslappet.

 

«Er du i en fase der du ønsker mer inspirasjon og variasjon, og lurer på hvordan du kan «piffe opp» garderoben? Min erfaring som styling coach har gang på gang bekreftet at enhver garderobe kan forvandles til en skattekiste av overraskelser og variert utvalg. Jeg viser deg hvordan du lett kan bruke mindre penger på klær, samtidig som du bygger en større og mer variert garderobe, som i tillegg er spesialtilpasset deg»!

Kontaktinformasjon

Marianne Taule

Isdalstøbakken 6D, 5916 Isdalstø

mariannet@stylingcoach.no

KONTAKT MEG PÅ:

908 34 292

bottom of page